zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2421]

Surówka z włoskiej kapusty

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Smaczna surówka z kapusty włoskiej

Surówka z włoskiej kapusty

Składniki:

Surówka z włoskiej kapusty

 

  • 1/2 główki kapusty włoskiej
  • 2 marchewki
  • 2 ząbki czosnku
  • trochę zielonego selera ( ja użyłam mrożony )
  • 1 cebula
  • sól
  • pieprz
  • oliwa
  • cukier

Sposób przygotowania:

Surówka z włoskiej kapusty
Kapustę oczyścić, poszatkować. Marchew obrać, umyć i zetrzeć na tarce. Cebule obrać, pokroić w kostkę, czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Dodać pokrojony seler i doprawić do smaku. Wymieszać i odstawić na 15 minut aby smaki się przegryzły.

Tagi:

kapusta