jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Surówka z włoskiej kapusty 6

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Klasyczna surówka z włoskiej kapusty z jabłkiem i orzechami - samo zdrowie!

Surówka z włoskiej kapusty 6 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka z włoskiej kapusty 6

 

 

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Surówka z włoskiej kapusty 6
Kapustę posiekamy drobno, parzymy ją wrzątkiem i od razu wykładamy na sito, by woda spłynęła. Ścieramy jabłka w łezkę i od razy skrapiamy sokiem z cytryny wymieszanym z miodem. Siekaj orzechy włoskie lub ścieramy w młynku do orzechów.. Ostudzoną kapustę wsypujemy do miski, dodajemy jabłka, orzechy i oliwę - mieszamy dokładnie. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Wykładamy surówkę do miski, posypujemy ją orzechami, dekorujemy zwiniętym listkiem kapusty i całymi orzechami.
Surówka z włoskiej kapusty 6
Kapustę posiekamy drobno, parzymy ją wrzątkiem i od razu wykładamy na sito, by woda spłynęła.
Surówka z włoskiej kapusty 6
Siekaj orzechy włoskie lub ścieramy w młynku do orzechów..
Surówka z włoskiej kapusty 6
Ścieramy jabłka w łezkę i od razy skrapiamy sokiem z cytryny wymieszanym z miodem.
Surówka z włoskiej kapusty 6
Dekorujemy surówkę zwiniętym listkiem kapusty i całymi orzechami.