Surówka z włoskiej kapusty i papryki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Oczyszczoną z nadpsutych liści kapustę i obraną cebulę umyć. Kapustę drobno

Surówka z włoskiej kapusty i papryki

Składniki:

Surówka z włoskiej kapusty i papryki

 

  • mała główka kapusty

 

 

  • cebula

 

 

  • 4 łyżki oleju sojowego

 

 

 

  • cukier

 

Sposób przygotowania:

Surówka z włoskiej kapusty i papryki
Oczyszczoną z nadpsutych liści kapustę i obraną cebulę umyć. Kapustę drobno poszatkować mieszając z olejem. Dodać posiekaną cebulę, pokrajaną w cienkie paski paprykę i posiekany czosnek. Wymieszać. Przyprawić do smaku solą, cukrem, pieprzem i sokiem z kwaszonej papryki.

Irena ze Starachowic