darek112

darek112

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 172]

Surówka z zielonej papryki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Paprykę pokroić w drobny makaronik , jabłko utrzeć. Wymieszać dodać pozostałe składniki i przyprawić do smaku.

Surówka z zielonej papryki

Składniki:

Surówka z zielonej papryki

 

  • 1/2 kg strąków zielonej papryki,
  • 15 dkg cebuli
  • 3 ząbki czosnku,
  • 1 łyżka musztardy,
  • 2 łyżki pasztetu DROP
  • 1 jabłko,
  • 4 łyżki oliwy,
  • sól, cukier,
  • czerwona, sproszkowana papryka,
  • sok z cytryny.

Sposób przygotowania:

Surówka z zielonej papryki
Strąki papryki umyć, oczyścić z nasion, pokrajać w drobny makaronik. Obraną cebulę opłukać, pokrajać w piórka. Umyte jabłko obrać i utrzeć na grubej tarce. Wymieszać wszystkie składniki z oliwą, dodać czosnek roztarty z solą i musztardą oraz pasztetem .Przyprawić doJJ smaku solą, cukrem, sproszkowaną papryką i sokiem z cytryny.Surówkę wyłożyć na półmisek, ozdobić cząstkami pomidorów.