marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Surówka z zielonych jabłek i orzechów.

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Jabłka umyć pod bieżącą wodą i pokroić na cienkie cząstki,usun- -ąć gniazda nasienne,sałatę umyć i porwać liście,umyć truskawki,wymieszać.

Surówka z zielonych jabłek i orzechów.

Składniki:

Surówka z zielonych jabłek i orzechów.

 

Sposób przygotowania:

Surówka z zielonych jabłek i orzechów.
Jabłka,sałatę i truskawki umyć pod kranem z bieżącą wodą.Jabłka
przekroić na ćwiartki,usunąć gniazda nasienne i ogonki,truskawki z szypułek,jabłka pokroić na cienkie cząstki,liście sałaty postrzępić,
a orzechy uwolnić ze skorupek,wyjąć i pokruszyć zawartość.Wszy
-stko dać do salaterki,skropić sokiem z cytryny,octem winnym,do-
-prawić cukrem,solą i szczyptą pieprzu ziołowego.Wymieszać i podawać na drugie śniadanie.