Sposób przygotowania:
Sushi maki -łosoś,krab,ogórek
Przygotowujemy miseczkę z chłodną wodą, żeby maczać w niej ręce gdy będziemy nakładać ryż, żeby się nam nie przyklejał do rąk. Łososia kroimy na dowolne kawałki, paluszki krabowe kroimy wzdłuż na pół. Ogórka obieramy i kroimy na paseczki, usuwamy miąższ. Kładziemy prze sobą matę do zawijania, na macie ukłdamy błyszczącą stroną do dołu płat nori , maczamy ręce w wodzie i nakładamy ryż na cała powierzchnię nori pozostawiając margines na górze ok 2 cm. U dołu nakładamy odrobinkę pasty wasabi , ale naprawdę odrobinkę , rozsmarowujemy na całej długości, na to układamy łososia, paluszki krabowe i paseczek ogórka, polewamy odrobinę majonezem. Margines zwilżamy woda by się nam zlepił. Zawijamy sushi i kroimy na kawałki, podajemy z dodatkiem sosu sojowego.