Izabela Nowak-slonce

Izabela Nowak-slonce

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 124]

Świąteczna baba piaskowa z kokosowym lik

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczna babeczka z rodzynkami.

Świąteczna baba piaskowa z kokosowym lik

Składniki:

Świąteczna baba piaskowa z kokosowym lik

 

  • Składniki :

 

 

 

Sposób przygotowania:

Świąteczna baba piaskowa z kokosowym lik
Rodzynki zaparzamy w gorącej wodzie. Odcedzamy na durszlaku i obsypujemy mąką . Margarynę roztapiamy i studzimy. Jajka ucieramy z cukrem.Dolewamy roztopioną margarynę i wsypujemy mąkę pszenna i ziemniaczaną .Pod koniec wlewamy likier kokosowy i dodajemy rodzynki. Delikatnie mieszamy. Formę do babki smarujemy margaryna i posypujemy wiórkami kokosowymi. Wlewamy ciasto. Pieczemy w nagrzanym piekarniku przez 60 minut w temp 180 stopni C.

Tagi:

jajko jajka