Sposób przygotowania:
Świąteczna baba piaskowa z likierem
Rodzynki zaparzamy w gorącej wodzie. Odcedzamy na durszlaku i obsypujemy mąką . Margarynę roztapiamy i studzimy. Jajka ucieramy z cukrem.Dolewamy roztopioną margarynę i wsypujemy mąkę pszenna i ziemniaczaną .Pod koniec wlewamy likier kokosowy i dodajemy rodzynki. Delikatnie mieszamy. Formę do babki smarujemy margaryna i posypujemy wiórkami kokosowymi. Wlewamy ciasto. Pieczemy w nagrzanym piekarniku przez 60 minut w temp 180 stopni C.
![Świąteczna baba piaskowa z likierem Świąteczna baba piaskowa z likierem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/swiateczna-baba-piaskowa-z-likierem-189216.jpg)
![Świąteczna baba piaskowa z likierem Świąteczna baba piaskowa z likierem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/swiateczna-baba-piaskowa-z-likierem-189217.jpg)
![Świąteczna baba piaskowa z likierem Świąteczna baba piaskowa z likierem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/swiateczna-baba-piaskowa-z-likierem-189218.jpg)
![Świąteczna baba piaskowa z likierem Świąteczna baba piaskowa z likierem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/swiateczna-baba-piaskowa-z-likierem-189219.jpg)