Sposób przygotowania:
Świąteczne "Kokosowe Ule"ciasteczka
Wszystkie składniki siekamy, zagniatamy i wałkujemy na grubość 3 mm.'
Wykrawamy kółeczka o średnicy 2-3 mm mniejsze od średnicy foremki, przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy w 175 stopniach przez 10-12 minut do zrumienienia.
Ciasteczka studzimy.
masa kokosowa
masło i czekoladę roztapiamy nad kąpielą wodną,zdejmujemy i dodajemy kokos i mleko w proszku dokładnie wyrabiamy.
formowanie
Lekko studzimy i z letniej formujemy kuleczki wkładamy do foremki i w środku robimy miejsce na dżem.
U mnie to zatyczka do buteleczek spożywczych, ale może to też by rączka od łyżki drewnianej, rogolki, mątewka, kwirlejka, koziołek czy jak to jeszcze nazywacie itp
Po przygotowaniu całej masy przechodzimy do nadziewania dżemem i nakładaniu ciasteczek- gotowe odkładamy do lodówki do stężenia
Ule smakują najlepiej gdy wyciągniemy je półgodziny przed podaniem