Sposób przygotowania:
Świąteczne kolorowe jaja
Jajka wyszoruj i ugotuj na twardo ( najlepiej jak są to jaja bez stępelków ). Następnie zalej je zimną wodą do ostygnięcia, na tyle aby je można było utrzymać w dłoni. Jeśli już są chłodne, zacznij tłuc skorupkę - nie obieraj!
Gdy wytłuczesz już wszystkie jaja, przełóż je na ok 20-30 min do barszczu. Następnie wyjmij i połóż na sitko, aby ewentualnie obciekło ( max 5 min ). Teraz poobieraj jaja, poprzekrawaj na pół. Połóż na półmisku z wierzchu udekoruj je majonezem i kawałkiem szczypiorku :)
Smacznego
Gdy wytłuczesz już wszystkie jaja, przełóż je na ok 20-30 min do barszczu. Następnie wyjmij i połóż na sitko, aby ewentualnie obciekło ( max 5 min ). Teraz poobieraj jaja, poprzekrawaj na pół. Połóż na półmisku z wierzchu udekoruj je majonezem i kawałkiem szczypiorku :)
Smacznego