Sposób przygotowania:
Miękkie pierniczki
Do garnka wkładamy masło , miód , przyprawę do piernika i kakao. Podgrzewamy na małym ogniu, mieszamy. Studzimy. Wbijamy żółtka. Miksujemy.
Dodajemy sodę wymieszaną z odrobiną wody .Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Mieszamy . Dodajemy śmietanę.
Wyrabiamy ładne elastyczne ciasto. Formujemy kule i odstawiamy do lodówki n amin 30 min. Po tym czasie rozwałkowujemy. Wycinamy pierniczki.
Pieczemy ok 5-7 min. Zimne lukrujemy. Lukier . Białko mieszamy z cukrem pudrem.
Dodajemy sodę wymieszaną z odrobiną wody .Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Mieszamy . Dodajemy śmietanę.
Wyrabiamy ładne elastyczne ciasto. Formujemy kule i odstawiamy do lodówki n amin 30 min. Po tym czasie rozwałkowujemy. Wycinamy pierniczki.
Pieczemy ok 5-7 min. Zimne lukrujemy. Lukier . Białko mieszamy z cukrem pudrem.