Sposób przygotowania:
Świąteczny murzynek z serem
Ciasto: Do wysokiego garnka wrzucamy margarynę, wodę, cukier i kakao i zagotowujemy. Odstawiamy i studzimy. Do zimnej masy dajemy jaja, mąkę, proszek do pieczenia i wszystko miksujemy. Wylewamy na średniej wielkości blaszkę.Masa serowa: Ser 2 razy mielimy. Białka oddzielamy od żółtek i miksujemy na sztywno. Kostkę masła, cukier, cukier waniliowy, żółtka i mąkę miksujemy. Wrzucamy ser i mieszamy. Na koniec dodajmy ubitą pianę z białek i delikatnie mieszamy łyżką. Możemy dodać rodzynki. Albo skórki z pomarańczy. Masę serową wykładamy łyżką na ciasto i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni, przez ok. godzinę.Polewa: Ozdabiamy ostudzone ciasto gotową polewą czekoladową