Sposób przygotowania:
Świdry w pomidorowo-mięsnym sosie.
Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente, odcedzamy. Mięso opłukujemy i kroimy w małą kostkę.Cebulę obieramy i kroimy w kostkę.Czosnek obieramy i kroimy w cienkie plasterki.Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oleju, kładziemy mięso, dodajemy soli i pieprzu, smażymy przez 10 minut,mieszając, na końcu dodajemy czosnek. Do rondelka wlewamy 1 łyżkę oleju i smażymy cebulę przez 3 minuty, następnie wlewamy pomidory, dodajemy sól, pieprz i cukier, mieszamy i gotujemy na małym ogniu przez 20 minut ,aż powstanie gęsty sos pomidorowy. Do gotowego sosu przekładamy usmażone mięso, mieszamy.Na talerz kładziemy ciepły makaron, polewamy sosem , dodajemy odsączone z zalewy oliwki , posypujemy serem startym na tarce i dekorujemy natką pietruszki. Smacznego.