eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Świeże smażone podgrzybki Eli do wigilijnej zupy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Moja rodzina woli wigilijną zupę ze świeżych podgrzybków. Więc grzyby z cebulką usmażyłam na maśle, ostudziłam i zamroziłam.

Świeże smażone podgrzybki Eli do wigilijnej zupy

Składniki:

Świeże smażone podgrzybki Eli do wigilijnej zupy

grzyby

pozostałe składniki

przyprawy

Sposób przygotowania:

Świeże smażone podgrzybki Eli do wigilijnej zupy

przygotowanie składników

Świeże smażone podgrzybki Eli do wigilijnej zupy
Podgrzybki oczyścić i większe przekroić...

Podgrzybki oczyścić i skrócić trzonki - odcięte kawałki wykorzystać do sosu. Małe grzyby zostawić w całości, większe przekroić.

przygotowanie składników cd

Świeże smażone podgrzybki Eli do wigilijnej zupy
Obrane z łupinek cebule pokroić w kostkę.

Cebule obrać z łupinek i pokroić w kostkę.

smażenie grzybów

Świeże smażone podgrzybki Eli do wigilijnej zupy
Połowę masła roztopić w dużej, głębokiej patelni.

W dużej patelni roztopić połowę masła,

smażenie grzybów cd

Świeże smażone podgrzybki Eli do wigilijnej zupy
Grzyby i cebulę usmażyć na roztopionym naśle.

Do masła dodać połowę grzybów i cebuli. Całość oprószyć solą, pieprzem i usmażyć. Czynność tą powtórzyć z pozostałymi grzybami. Grzyby ostudzić, włożyć do pojemnika, przykryć i zamrozić. W wigilię ugotować zupę grzybową. Smacznego!