Sposób przygotowania:
Świeże smażone podgrzybki Eli do wigilijnej zupyprzygotowanie składników
![Świeże smażone podgrzybki Eli do wigilijnej zupy Świeże smażone podgrzybki Eli do wigilijnej zupy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/swieze-smazone-podgrzybki-eli-do-wigilijnej-zupy-543867.jpg)
Podgrzybki oczyścić i skrócić trzonki - odcięte kawałki wykorzystać do sosu. Małe grzyby zostawić w całości, większe przekroić.
przygotowanie składników cd
![Świeże smażone podgrzybki Eli do wigilijnej zupy Świeże smażone podgrzybki Eli do wigilijnej zupy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/swieze-smazone-podgrzybki-eli-do-wigilijnej-zupy-543868.jpg)
Cebule obrać z łupinek i pokroić w kostkę.
smażenie grzybów
![Świeże smażone podgrzybki Eli do wigilijnej zupy Świeże smażone podgrzybki Eli do wigilijnej zupy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/swieze-smazone-podgrzybki-eli-do-wigilijnej-zupy-543869.jpg)
W dużej patelni roztopić połowę masła,
smażenie grzybów cd
![Świeże smażone podgrzybki Eli do wigilijnej zupy Świeże smażone podgrzybki Eli do wigilijnej zupy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/swieze-smazone-podgrzybki-eli-do-wigilijnej-zupy-543870.jpg)
Do masła dodać połowę grzybów i cebuli. Całość oprószyć solą, pieprzem i usmażyć. Czynność tą powtórzyć z pozostałymi grzybami. Grzyby ostudzić, włożyć do pojemnika, przykryć i zamrozić. W wigilię ugotować zupę grzybową. Smacznego!