choineczka04

choineczka04

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 187]

Świńskie nóżki w galarecie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna galareta z nóżkami świńskimi i warzywami

Świńskie nóżki w galarecie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Świńskie nóżki w galarecie

 

Sposób przygotowania:

Świńskie nóżki w galarecie
Gotuj nóżki w osolonej wodzie z liśćmi laurowymi, zielem angielskim i pieprzem przez około 4godz. Dodaj do nich warzywa jakoś 30 min przed końcem gotowania. Gotujemy jajka na twardo, obieramy je i kroimy w kostkę. Wszystko odcedzamy, by oddzielić wywar od warzyw i nóżek. Pokrój mięso na kawałki, a warzywa w kostkę. do filiżanek do kawy układamy na dno pocięte warzywa, jajko i mięso i zalej wywarem. Odstaw do lodówki do zastygnięcia. Gotowe
Świńskie nóżki w galarecie
Kroimy na małe kawałki marchewkę po jej ostudzeniu
Świńskie nóżki w galarecie
Gotujemy jajka na twardo w lekko osolonej wodzie by skorupka łatwo schodziła
Świńskie nóżki w galarecie
Ugotowane nóżki świńskie, obieramy je z mięsa
Świńskie nóżki w galarecie
Zastygnięta galareta z mięsem, jajkiej i warzywami

Tagi:

jajko jajka