Sposób przygotowania:
Swojska wędlinka
Karkówkę umyć, osączyć.
Następnie posmarować karkówkę olejem i obsypać solą, pieprzem, jałowcem i czosnkiem granulowanym.
Obsypane mięso przyprawami, włożyć w siatkę do pieczenia szynki.
Następnie włożyć do rękawa do pieczenia, spiąć klipsami, dołączonymi do rękawa.
Odstawić do lodówki na całą noc.
Po tym czasie wyjąc mięso z lodówki na 2 godz.przed pieczeniem.
Piekarnik nagrzać do 190 stop.
Piec 1 godz.30 minut.
Następnie posmarować karkówkę olejem i obsypać solą, pieprzem, jałowcem i czosnkiem granulowanym.
Obsypane mięso przyprawami, włożyć w siatkę do pieczenia szynki.
Następnie włożyć do rękawa do pieczenia, spiąć klipsami, dołączonymi do rękawa.
Odstawić do lodówki na całą noc.
Po tym czasie wyjąc mięso z lodówki na 2 godz.przed pieczeniem.
Piekarnik nagrzać do 190 stop.
Piec 1 godz.30 minut.