SUPERPRZEPIS

Swojska wędlinka

         
ocena: 5/5 głosów: 4
Swojska wędlinka Więcej zdjęć (3)

Uwielbiam swoje wędlinki, karkówka palce lizać

Składniki:

Swojska wędlinka

 

Sposób przygotowania:

Swojska wędlinka
Karkówkę umyć, osączyć.
Następnie posmarować karkówkę olejem i obsypać solą, pieprzem, jałowcem i czosnkiem granulowanym.
Obsypane mięso przyprawami, włożyć w siatkę do pieczenia szynki.
Następnie włożyć do rękawa do pieczenia, spiąć klipsami, dołączonymi do rękawa.
Odstawić do lodówki na całą noc.
Po tym czasie wyjąc mięso z lodówki na 2 godz.przed pieczeniem.
Piekarnik nagrzać do 190 stop.
Piec 1 godz.30 minut.
Swojska wędlinka
Mięso przeszło przez całą noc przyprawami, zostało włożone do siatki na szynkę
Swojska wędlinka
Karkówka została przełożona do rękawa do pieczenia, odstawiona zostanie w chłodne miejsce