glogowscy.nl

glogowscy.nl

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 104]

Swojski pasztet domowej roboty:)

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Wypaśny pasztecik do kanapek:)

Swojski pasztet domowej roboty:)

Składniki:

Swojski pasztet domowej roboty:)

 

  • Słonina 1kg
  • Boczek wędzony 1/2kg
  • Kiełbasa zwyczajna 2szt
  • Jabłko 1szt
  • Cebula 2szt
  • Czosnek 4ząbki
  • Przyprawy:
  • Pieprz, wegeta, majeranek, papryka czerwona

Sposób przygotowania:

Swojski pasztet domowej roboty:)
Słoninę i boczek kroimy w kostkę. Wrzucamy na patelnie i na małym ogniu smażymy do momentu wytopienia, dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę, cebulę i czosnek. Po krótkim podsmażeniu oddzielamy składniki od wytopionego tłuszczu i przepuszczamy przez maszynkę do mięsa. Po zmieleniu całość wrzucamy ponownie do tłuszczu. Doprawiamy pieprzem, wegetą, majerankiem i łyżeczką papryki czerwonej. Całość mieszamy i przelewamy do pojemników i odstawiamy do zastygnięcia.
Smacznego!