dzejlo

dzejlo

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 119]

Szarlotka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Szarlotka z gotowych jabłek z kruszonką.

Szarlotka

Składniki:

Szarlotka

 

Sposób przygotowania:

Szarlotka
Mąkę mieszamy z rozdrobnionym masłem w mikserze, tak aby się połączyła Następnie dodajemy żółtka, cukier i odrobiną soli. Formujemy placek i wstawiamy na ok godz do lodówki. Masę jabłeczną doprawiamy do smaku cynamonem. Foremkę, w której będziemy wypiekać ciasto smarujemy dokładnie masłem. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na gr 8mm i wypiekamy w temp 180st przez 8min. Na wystudzony blat wykładamy masę jabłeczną a następnie przy użyciu tarki nakładamy kruszonkę z ciasta kruchego. Tak przygotowaną szarlotkę wstawiamy do piekarnika na 40min w 10st.

Tagi:

szarlotka