Sposób przygotowania:
Szarlotka bez jaj z kaszą manną
Jabłka myjemy, obieramy i ścieramy na tarce z grubymi oczkami. Do jabłek dodajemy cukier, 1 op cukru wanilinowego, cynamon oraz przyprawę korzenną. Mieszamy i odstawiamy w chłodne miejsce. Kaszę manną, mąkę pszenną i mąkę pełnoziarnistą dokładnie mieszamy z cukrem i proszkiem do pieczenia. Przygotowujemy 3 miseczki. Sypkie składniki rozdzielamy na 3 równe części. Średnią blachę smarujemy margaryną, wysypujemy bułką tartą. Wsypujemy 1 część sypkich składników. Na to delikatnie wykładamy połowę jabłek. Na jabłka równo wysypujemy drugą część sypkich składników, na nie resztę jabłek. Na to trzecią część sypkich składników. Wierzch posypujemy wiórkami masła. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180stopni i pieczemy 60minut. Smacznego !!!