Sposób przygotowania:
Szarlotka bez jajek - na serku homogenizowanym1.

Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać cukier puder, cukier waniliowy i szczyptę soli, wymieszać.
2.

Dodać serek homogenizowany i miękkie masło, wymieszać łyżką.
3.

Szybko zarobić dłonią gładkie ciasto, podzielić je na dwie nierówne części.
4.

Blachę o wymiarach 24x34cm wyłożyć papierem do pieczenia. Większą częścią ciasta wykleić dno, posypać mielonymi orzechami, mniejszą część odłożyć do lodówki.
Jabłka umyć, osuszyć, obrać ze skórki, przekroić na pół i wydrążyć gniazda nasienne. Połówki jabłek ułożyć na orzechach wypukłą strona do góry, oprószyć cynamonem.
5.

Pozostałe ciasto, podsypując mąką rozwałkować na prostokąt o wymiarach foremki. Delikatnie nawinąć na wałek (Łatwo się rwie) i przenieść na jabłka. Na każdym wybrzuszeniu zrobić nacięcie (ja zrobiłam krzyżyk, ale wystarczy jedno na skos).
6.

Piec 60 minut w temperaturze 180 stopni.
Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
SylaUla
edytaha
Dziękuję :) Szczerze polecam, bo jest naprawdę smaczne oraz łatwe i szybkie do wykonania :)
redakcja
edytaha
Dziękuję serdecznie i również pozdrawiam :)