Sposób przygotowania:
Szarlotka bez pieczeniaETAP 1:
Okrągłą tortownicę o średnicy ok. 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na dnie ułożyć warstwę biszkoptów. Jabłka przełożyć do garnka i podgrzać. Gdy zaczną bulgotać wsypać galaretkę cytrynową i dokładnie wymieszać, odstawić do wystudzenia.
Tężejące jabłka wyłożyć na biszkopty. Na masie jabłkowej ułożyć drugą warstwę biszkoptów.
Galaretkę egzotyczną rozpuścić w 200 ml wrzątku i dobrze wystudzić. Śnieżkę ubić w 0,5 szkl. zimnego mleka. Ubitą śnieżkę zmiksować z wystudzoną galaretką. Masę wyłożyć na biszkopty.
Ciasto wstawić do lodówki do stężenia. Gdy śnieżka stężeje wierzch zetrzeć mleczną czekoladę.