WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1022]

SUPERPRZEPIS

Szarlotka bez pieczenia

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Szarlotka bez pieczenia na biszkoptach z prażonymi jabłkami wymieszanymi z galaretką i masą ze śnieżki również wymieszanej z galaretką posypana tartą czekoladą.

Szarlotka bez pieczenia Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Szarlotka bez pieczenia

 

  • paczka biszkoptów okrągłych
  • 1 słoik musu z jabłek (ok. 2,5 szkl.)
  • 1 galaretka cytrynowa
  • 1 opakowanie śnieżki
  • 1 galaretka egzotyczna
  • 0,5 szkl. zimnego mleka
  • 0,5 tabliczki mlecznej czekolady

Sposób przygotowania:

Szarlotka bez pieczenia

ETAP 1:

Okrągłą tortownicę o średnicy ok. 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na dnie ułożyć warstwę biszkoptów. Jabłka przełożyć do garnka i podgrzać. Gdy zaczną bulgotać wsypać galaretkę cytrynową i dokładnie wymieszać, odstawić do wystudzenia.

Tężejące jabłka wyłożyć na biszkopty. Na masie jabłkowej ułożyć drugą warstwę biszkoptów.

Galaretkę egzotyczną rozpuścić w 200 ml wrzątku i dobrze wystudzić. Śnieżkę ubić w 0,5 szkl. zimnego mleka. Ubitą śnieżkę zmiksować z wystudzoną galaretką. Masę wyłożyć na biszkopty.

Ciasto wstawić do lodówki do stężenia. Gdy śnieżka stężeje wierzch zetrzeć mleczną czekoladę.

Szarlotka bez pieczenia
Szarlotka bez pieczenia wyjęta z tortownicy
Szarlotka bez pieczenia
Ubita śnieżka z galaretką wyłożona na ciasto
Szarlotka bez pieczenia
Druga warstwa biszkoptów ułożona na masie jabłkowej
Szarlotka bez pieczenia
Masa jabłkowa wyłożona na warstwę biszkoptów