Sposób przygotowania:
Szarlotka na biszkopcieETAP 1:
Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno. Żółtka zmiksować z cukrami na puszystą masę. Dodać przesiane mąki z proszkiem do pieczenia, wymieszać. Na koniec dodać pianę z białek i delikatnie wmieszać ją do ciasta. Ciasto przelać do tortownicy o średnicy ok. 21 cm wyłożonej papierem i piec w temp. 170 stopni do suchego patyczka. Wystudzić po upieczeniu.
Jabłka przełożyć do garnka i zagotować. Wyłączyć gaz i wsypać galaretki, dobrze wymieszać, przestudzić i wyłożyć na ciasto. Gdy jabłka stężeją ubić śmietanę z śmietan-fixami i cukrem pudrem i wyłożyć na jabłka.
Wierzch posypać startą na tarce na drobnych oczkach mleczną czekoladą i odrobiną cynamonu.