Sposób przygotowania:
Szarlotka kruchutka
1. Z miękkiego masła, żółtek, cukru waniliowego, cukru pudru, proszku do pieczenia oraz mąki krupczatki zagnieść ciasto podzielić 2/3 do 1/3 i włożyć do zamrażalnika żeby mocno stwardniało. 2. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach i razem z cukrem przesmażyć na wolnym ogniu tak aby nieco zmiękły na końcu wsypać galaretkę i cynamon dokładnie wymieszać i ostudzić. 3. Blaszkę ( ja robiłam w blaszce o wymiarach 20/35 mniejsza będzie lepsza ) wyłożyć papierem do pieczenia i zetrzeć większą część ciasta na grubych oczkach na to wyłożyć ostudzone jabłka a na jabłka zetrzeć mniejszą część ciasta. Piec w 200 stopniach około 1godziny. Posypać cukrem pudrem
elzbieta8960