Sposób przygotowania:
Szarlotka kryzysowaETAP 1:
Do miski wrzucić wszystkie składniki na ciasto kruche (prosto z lodówki) i zagnieść jednolite ciasto. Ciasto podzielić na dwie części, jedną większą i jedną mniejszą i zamrozić.
1 szkl. mleka zagotować. W pozostałym mleku rozmieszać budyń, mąkę i cukier. Wlać na gotujące się mleko i ugotować gęsty budyń.
Jabłka obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Do jabłek wsypać galaretki i wymieszać.
Blachę 25x30cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na dno zetrzeć na tarce większą cześć ciasta i trochę ugnieść. Na ciasto rozsmarować budyń, a na budyniu rozłożyć jabłka. Na wierzch zetrzeć resztę ciasta.
Szarlotkę piec ok. godziny w 180 stopniach. Wystudzić na kratce. Można dodatkowo schłodzić w lodówce.