Sposób przygotowania:
Szarlotka Małgosi
Jabłka umyć,obrać wykroić gniazda nasienne,zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Włożyć do garnka wsypać cukier podgotować.Jeżeli puszczą dużo soku zlać go,następnie wsypać suchy kisiel dokładnie wymieszać i gotować jeszcze ok.5 minut czasem przemieszać.Odstawić do wystygnięcia Mąkę z proszkiem przesiać,dodać miękkie masło,żółtka,cukier.Zarobić ciasto,podzielić na dwie części(większa,mniejsza)większą rozłożyć na blasze mniejszą wsadzić na 20min do zamrażalnika. Ubić pianę z białek na sztywno,dodać cukier i nadal ubijać.Następnie wsypać suchy budyń,dokładnie wymieszać. Na ciasto wyłożyć jabłka,na jabłka pianę z białek na końcu zetrzeć na tarce o grubych oczkach ciasto z zamrażalnika.Gotowe włożyć do nagrzanego do 170 stopni piekarnika i piec 45 minut.