Sposób przygotowania:
Szarlotka - Pychotka
Biszkopt: Białka ubić dodać cukier , następnie żółtka wymieszane z wodą . Pod koniec ubijania dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i wlać ocet. Biszkopt piec ok 40 minut w temp 170 stopni . Upieczony i ostygnięty przekroić na 3 części.
Masa z jabłek: Jabłka ubyć, obrać i zetrzeć na tarce. Jabłka smażyć na ogniu w garnku ok 10 minut i wsypać galaretki. Smażyć chwilę do rozpuszczenia galaretek.
Masa budyniowa: Z wszystkich składników oprócz margaryny ugotować budyń i ostudzić. Zimny budyń utrzeć z margaryną.
Przełożenie ciasta: biszkopt- masa jabłkowa - masa budyniowa - biszkopt - masa jabłkowa - masa budyniowa - biszkopt - polewa
Masa z jabłek: Jabłka ubyć, obrać i zetrzeć na tarce. Jabłka smażyć na ogniu w garnku ok 10 minut i wsypać galaretki. Smażyć chwilę do rozpuszczenia galaretek.
Masa budyniowa: Z wszystkich składników oprócz margaryny ugotować budyń i ostudzić. Zimny budyń utrzeć z margaryną.
Przełożenie ciasta: biszkopt- masa jabłkowa - masa budyniowa - biszkopt - masa jabłkowa - masa budyniowa - biszkopt - polewa