Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Szarlotka - Pychotka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Ciasto bardzo ładnie się prezentuje jest szybkie w wykonaniu i mało pracochłonne. Biszkopty przełożone są masą z jabłek i masą budyniową.

Szarlotka - Pychotka Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Szarlotka - Pychotka

Biszkopt:

  • 11 jajek
  • 1 szkl cukru
  • 14 łyżek mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 łyżeczki wody
  • 3 łyżeczki octu

Masa jabłkowa:

  • 1 i 1/2 kg jabłek
  • 2 galaretki czerwone

Masa budyniowa:

Sposób przygotowania:

Szarlotka - Pychotka
Biszkopt: Białka ubić dodać cukier , następnie żółtka wymieszane z wodą . Pod koniec ubijania dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i wlać ocet. Biszkopt piec ok 40 minut w temp 170 stopni . Upieczony i ostygnięty przekroić na 3 części.

Masa z jabłek: Jabłka ubyć, obrać i zetrzeć na tarce. Jabłka smażyć na ogniu w garnku ok 10 minut i wsypać galaretki. Smażyć chwilę do rozpuszczenia galaretek.

Masa budyniowa: Z wszystkich składników oprócz margaryny ugotować budyń i ostudzić. Zimny budyń utrzeć z margaryną.

Przełożenie ciasta: biszkopt- masa jabłkowa - masa budyniowa - biszkopt - masa jabłkowa - masa budyniowa - biszkopt - polewa
Szarlotka - Pychotka
Białka ubić dodać cukier , następnie żółtka wymieszane z wodą .
Szarlotka - Pychotka
abłka ubyć , obrać i zetrzeć na tarce. Jabłka smażyć
Szarlotka - Pychotka
Z wszystkich składników oprócz margaryny ugotować budyń i ostudzić
Szarlotka - Pychotka
Zimny budyń utrzeć z margaryną na puszystą masę
Szarlotka - Pychotka
Biszkopty przełożyć masami