mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Szarlotka na biszkopcie

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Jest delikatna, stanowiąca idealne połączenie puszystego biszkoptu z kwaskowatym jabłkowym wnętrzem;)

Szarlotka na biszkopcie

Składniki:

Szarlotka na biszkopcie

 

  • biszkopt z 3 jajek
  • 1 duży słoik prażonych jabłek (musu jabłkowego)
  • 2 galaretki cytrynowe lub pomarańczowe
  • oraz cukier puder do posypania

 

Sposób przygotowania:

Szarlotka na biszkopcie
Upiec biszkopt. Przekroić na pół. Galaretki rozpuścić w ok. 1/3 ilości wody podanej na opakowaniu. Biszkopta można nasączyć kilkoma łyżkami galaretki. Jabłka wyłożyć do rondelka lub miski, dodać tężejące galaretki. Wymieszać, a następnie wyłożyć masę na połowę biszkopta, przykryć drugim. Wierzch posypać cukrem pudrem.