Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Szarlotka na biszkopcie z kokosem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Szarlotka na biszkopcie z budyniem i kokosową posypką

Szarlotka na biszkopcie z kokosem

Składniki:

Szarlotka na biszkopcie z kokosem

 

  • Biszkopt:
  • 5 jajek
  • 5 łyżek cukru
  • 5 łyżek mąki
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • 5 łyżek wody

 

  • Jabłka:
  • 1 kg jabłek
  • 3 szklanki wody
  • 2 budynie śmietankowe
  • 4 łyżki cukru

 

Sposób przygotowania:

Szarlotka na biszkopcie z kokosem
Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier ,żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na końcu wlać pomału wodę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez 15 minut. Zagotować 3 szklanki wody z 4 łyżkami cukru , jabłka umyć , obrać, pokroić i dodać do wody - ugotować kompot. Odlać szklankę kompotu rozpuścić w niej budyń i wlać do gotującego się kompotu. Mieszać aż zgęstnieje. Wyłożyć na podpieczony biszkopt. Margarynę roztopić , dodać cukier , wiórki kokosowe i 2 jajka dokładnie wymieszać i wyłożyć na jabłka z budyniem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez 25-30minut.