Sposób przygotowania:
Szarlotka na kruchym cieście
Masło posiekać z mąką dodać cukier puder i żółtka .Zagnieść ciasto i włóż do lodówki na 30 minut.
Ciasto podzielić na dwie części ,jedną rozwałkować i ułożyć na blaszce posmarowanej tłuszczem .Ciasto nakłuć kilka razy widelcem i włożyć do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika na 10 -15 minut . Jabłka obrać połowę z nich pokroić i przesmażyć .Drugą połowę zetrzeć na grubych oczkach i dodać do smażonych jabłek. Dodać cynamon cukier wanilliowy i wymieszać.Podpieczone ciasto posypać połową utartych biszkoptów i rozłożyć jabłka znowu posypać utartymi biszkoptami drugą częścią ciasta przykryć jablka . Nakłuć ciasto w kilku miejscach widelcem.Piec 45 minut w tem 180 stopni.Gorącą szarlotkę posypać cukrem pudrem.
Ciasto podzielić na dwie części ,jedną rozwałkować i ułożyć na blaszce posmarowanej tłuszczem .Ciasto nakłuć kilka razy widelcem i włożyć do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika na 10 -15 minut . Jabłka obrać połowę z nich pokroić i przesmażyć .Drugą połowę zetrzeć na grubych oczkach i dodać do smażonych jabłek. Dodać cynamon cukier wanilliowy i wymieszać.Podpieczone ciasto posypać połową utartych biszkoptów i rozłożyć jabłka znowu posypać utartymi biszkoptami drugą częścią ciasta przykryć jablka . Nakłuć ciasto w kilku miejscach widelcem.Piec 45 minut w tem 180 stopni.Gorącą szarlotkę posypać cukrem pudrem.