Sposób przygotowania:
Szarlotka na kruszonceETAP 1:
Wszystkie składniki na kruszonkę wsypać do miski i zagnieść rękami do uzyskania czegoś w rodzaju okruchów. Połowę wyłożyć do dużej blachy ok. 27x40 cm, rozłożyć równomiernie i ugnieść lekko palcami. Podpiec przez 20 minut w temp. 180-190 stopni. Wystudzić.
Jabłka obrać, zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Wymieszać z budyniem, cukrem, cynamonem i kaszą manną. Wyłożyć na spód z kruszonki. Wyrównać.
Na wierzch wysypać pozostałą część kruszonki i rozłożyć równomiernie.
Szarlotkę piec ok. 50 min. w temp. 180-190 stopni.
Wystudzić, schłodzić w lodówce i pokroić na kawałki.
cherry
WanilioweImprowizacj
cherry napisał(a):