blagro1

blagro1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 505]

Szarlotka po japońsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Szybkie i smaczne na każdą kieszeń.

 Szarlotka po japońsku

Składniki:

Szarlotka po japońsku

 

  • 8 sztuk jajka,
  • 25 dag masło,
  • 40 dag cukier puder,
  • 30 dag mak,
  • 60 dag jabłka,
  • 10 łyżek grysik,
  • 1 łyżeczka proszek do pieczenia,
  • bakalie

 

Sposób przygotowania:

Szarlotka po japońsku
Masło ucierać z cukrem, dodawać po jednym żółtku oraz po łyżeczce sparzonego mielonego maku i dalej ucierać. Następnie włożyć jabłka starte na tarce o dużych oczkach, wymieszać. Na koniec dodać dobrze ubitą pianę z białek, grysik, bakalie i lekko wymieszać. Piec w gorącym piekarniku około 50 minut. Wystudzony placek polać ciepłą polewą.