Sposób przygotowania:
Szarlotka popularna
Masło i smalec posiekać z mąką. Jajko na pianę z cukrem, zapachem i proszkiem do pieczenia. Zagnieść ciasto. Z 2/3 ilości ciasta rozwałkować placek grubości 1 1/2 cm i upiec na jasno złoty kolor. Jabłka obrać poszatkować, wsypać cukier i mieszając usmażyć na marmoladę. Ciepłą masę nałożyć na placek. Z reszty ciasta zrobić wałeczki, ułózyc na wierzchu w kratkę, posmarować mlekiem z cukrem. Wstawić do gorącego piekarnika w celu zarumienia. Życzę Smacznego :))
elzbieta8960
Jak dlugo i w jakiej temperaturze piec ?
Jakiej wielkosci forme do pieczenia przygotowac ?
malpa1649
misia14
co to znaczy "jajka zetrzeć"???o jakie jajka chodzi???
elzbieta8960
Ogolnie mowiac - bzdura- i dobrze ze zostala usunieta ....