Sposób przygotowania:
Szarlotka Królewska
Przesianą mąkę wysypać na stolnicę. Na środku ułożyć zimne masło i posiekać je z mąką. Dodać żółtka i cukier puder. Szybko zagnieść ciasto, zawinąć w folię i włożyć co najmniej na 1 godz. do lodówki. Jabłka umyć, obrać i wydrążyć gniazda nasienne tak, aby jabłko pozostało w całości. Jabłka pokroić w plastry i skropić sokiem cytrynowym. Rodzynki sparzyć, zalać rumem. Ciasto wyjąć z lodówki, rozwałkować i wyłożyć nim formę, uprzednio wysmarowaną masłem. Krążki jabłek rozłożyć na cieście, w środku każdego krążka umieścić po kilka rodzynek. Miód wymieszać z dżemem, przełożyć do teflonowego garnka i podgrzewać stale mieszając, aż powstanie gęsty syrop. Jeszcze ciepłym polać ciasto. Piekarnik rozgrzać do 220° C i piec ok. 30 min. Pychotka:)
Gość
Gość
bena ty jesteś jakąs nienormalna mi sie jaja ubuły
Gość