paprotka25

paprotka25

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 91]

Szarlotka sypana wg Beaty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Genialna w swojej prostocie szarlotka :) szybka, łatwa i przepyszna.

Szarlotka sypana wg Beaty Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Szarlotka sypana wg Beaty

 

Sposób przygotowania:

Szarlotka sypana wg Beaty
Suche składniki wsypujemy do miski i dokładnie mieszamy łyżką. Jabłka obieramy i kroimy w plasterki. Blachę (u mnie kwadratowa) wykładamy pergaminem. Odsypujemy 1 szklankę pomieszanych składników i rozsypujemy ją równomiernie w blasze. Na warstwie suchych składników układamy połowę jabłek. Jabłka posypujemy drugą szklanką sypkiego, znów kładziemy jabłka i na wierzch sypiemy suche. Na górze ciasta układamy pokrojoną w plastry margarynę, tak aby całe ciasto było przykryte. Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 175st C i pieczemy ok 60 min, na rumiano. Szarlotka jest genialna na ciepło, choć gdy wystygnie jest równie smaczna :) Smacznego :)
Szarlotka sypana wg Beaty
suche składniki dokładnie mieszamy, do blachy wysypujemy 1 szklankę składników
Szarlotka sypana wg Beaty
Na warstwę suchych składników układamy połowę jabłek
Szarlotka sypana wg Beaty
Na jabłka sypiemy znowu suche, układamy drugą warstwe jabłek i posypujemy suchymi
Szarlotka sypana wg Beaty
Na wierzchu układamy pokrojoną margarynę