Sposób przygotowania:
Szarlotka wg mimi
Mąkę posiekać z masłem i cukrem.Dodać zółtka i śmietanę i cukier waniliowy.Siekać.Gdy się połączy , szybko zagnieść .Wstawić do lodówki na co najmniej 1/2 godziny.3/4 ciasta wylepic niedużą blaszkę natłuszczoną i wysypaną mąką . Jabłka obrać, zetrzec na tarce o dużych otworach (ja to załatwiam robotem.Jest szybciej)).Jabka ułozyć na cieście posypać cukrem.Na jabłka nałożyć kruszonkę . To jest przepis podstawowy, ponieważ lubię kruszonkę , to całość skladników zużywam na ciasto a osobno robię kruszonke z 1/2 kostki masła i proporcjonalnie do tego cukier i mąkę .Ciasta jest wtedy więcej i można je wyłożyć na większą blaszkę Piec w temp. 180 stopni 50 minut.Po upieczenieu oprószyć cukrem waniliowym i cukrem pudrem.