krzyssiu_o1995

krzyssiu_o1995

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 348]

Szarlotka wykwintna

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

bardzo dobre polecam wszystkim

Szarlotka wykwintna

Składniki:

Szarlotka wykwintna

 

Sposób przygotowania:

Szarlotka wykwintna
Z mąki, proszku do pieczenia, tłuszczu, żółtek i wody zagnieść kruche ciasto i włożyć na godzinę do lodówki. Obrane jabłka utrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać kilka kropel olejku pomarańczowego oraz pozostałe składniki. Nałożyć je do wyłożonej połową surowego ciasta formy, przykryć pozostałym ciastem. Piec w gorącym piekarniku (200°C) przez 40 min na lekko złocisty kolor. Po upieczeniu posypać obficie cukrem pudrem.