belerini

belerini

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 156]

Szarlotka z bezą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo pyszne na prawdę polecam.

Szarlotka z bezą

Składniki:

Szarlotka z bezą

 

  • mąka 25 dag
  • masło 20 dag
  • żółtka 3 sztuki
  • cukier puder 8 dag
  • sól 1 szczypta
  • prażone jabłka 1 kg
  • mielony cynamon
  • cukier do smaku
  • cukier waniliowy
  • cukier 15 dag
  • białka 4 sztuki
  • rodzynki 8 dag

Sposób przygotowania:

Szarlotka z bezą
Zagniatamy ciasto, 2/3 ciasta rozkładamy na blasze i pieczemy w 210C, jabłka łączymy z rodzynkami, cukrem oraz przyprawami, rozsmarować na cieście. pozostałą część ciasta zetrzeć na jabłka, zapiec na złoto. Białka ubić z cukrem i cukrem waniliowym, ułożyć na cieście, piec jeszcze 20 minut w 150C, żeby beza wyschła.