Sposób przygotowania:
Szarlotka z cynamonem
CIASTO: Mąkę przesiać na stolnicę, dodać do niej proszek do pieczenia i cukier wanilinowy. Wymieszać. Zrobić rowek, dodać margarynę i żółtka, wyrabiać, pod koniec dodać śmietanę. Powstałe ciasto wyłożyć na blachę. JABŁKA: jabłka obrać ze skórki, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, chwilę smażyć na ogniu z cukrem i dodać do nich kisiel. Usmażone jabłka wyłożyć na ciasto. Posypać cynamonem. POSYPKA: Mąkę połączyć z cukrem, wbić żółtko, następnie dodać roztopioną, letnią margarynę. Zrobić kruszonkę i posypać po jabłkach. Piec ok. 55 minut w 180 st. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
PaniMISIOWA
madi356