Sposób przygotowania:
Szarlotka z galaretką truskawkową
Z mąki, cukru pudru, jajek, proszku do pieczenia, cukru waniliowego i margaryny zagnieść szybko ciasto i wstawić na minimum godzinę do lodówki. W tym samym czasie przygotować jabłka. Jabłka pokroić w kostkę, włożyć do garnka razem z cukrem, podlać 1/3 szklanki wody i dusić około 20 minut na wolnym ogniu.
Następnie wsypać galaretkę i dokładnie wymieszać. Kwadratową tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia.
Na dnie ułożyć 2/3 ciasta, na to położyć przygotowane jabłka, a na koniec z pozostałego ciasta ułożyć na wierzchu kratkę. Piec około 40 minut w 180 stopniach.
Następnie wsypać galaretkę i dokładnie wymieszać. Kwadratową tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia.
Na dnie ułożyć 2/3 ciasta, na to położyć przygotowane jabłka, a na koniec z pozostałego ciasta ułożyć na wierzchu kratkę. Piec około 40 minut w 180 stopniach.