Sposób przygotowania:
Szarlotka z korzenną kruszonkąEtap 1

Wszystkie składniki na ciasto przełożyć do miski i szybko zagnieść.
Etap 2

Ciasto rozłożyć na dnie dużej foremki (ok. 25 x 36 cm). Na cieście rozsypać kaszę manną.
Etap 3

Z cytryny wycisnąć sok.
Etap 4

Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, polać sokiem z cytryny, dosłodzić do smaku cukrem.
Etap 5

Z jabłek odcisnąć nadmiar soku, rozłożyć je na cieście.
Etap 6

Białka jaj ubić na sztywno. Stopniowo dosypywać do nich cukier i cały czas ubijać. Ubijać tak długo, aż cały cukier się rozpuści, a piana zrobi się gęsta i błyszcząca. Pianę rozłożyć na jabłkach.
Etap 7

Wszystkie składniki na kruszonkę zagnieść, a następnie rozkruszyć.
Etap 8

Kruszonkę rozsypać na pianie z białek.
Etap 9

Ciasto piec w 180 stopniach przez ok. 60 minut. Upieczone ciasto można dodatkowo oprószyć cukrem pudrem.