Sposób przygotowania:
Szarlotka z kremem
Margarynę na pół godziny przed przygotowaniem ciasta wyjąć z lodówki. Mąkę wsypać do miski, z proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym, dokładnie wymieszać. Margarynę posiekać i włożyć do miski, dodać śmietanę. Jajka: oddzielić białka od żółtka. Żółtka utrzeć z 1/4 szklanki cukru do powstania piany i dodać do pozostałych produktów. Szybko zagnieść kruche ciasto. 1/3 ciasta włożyć do zamrażalki, resztę rozwałkować na wysmarowanej tłuszczem blasze. Jabłka obrać, zetrzeć na grubej tarce, masę jabłkową wyłożyć na ciasto. W osobnym naczyniu ubić na sztywno pianę z białek ze szklanką cukru, dodać proszek budyniowy. Wymieszać i wyłożyć na jabłka. Resztę ciasta wyjąć z zamrażalki i zetrzeć na tarce, posypując po pianie. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 200°C ok 1 godz.