Sposób przygotowania:
Szarlotka z pianką kokosowa
Z podanych składników zrobić ciasto.
Następnie włożyć je na niewielka chwile do lodówki.
Natłuścić blachę i wyłożyć papierem śniadaniowym.
Spód blachy wyłożyć ciastem (2cm).
Następnie na ciasto położyć jabłka ze słoika.
Wsadzić do piekarnika na 40min.
W miedzy czasie przygotowujemy piankę kokosowa:
Do miski wlewamy 6 białek, miksujemy i jednocześnie dodajemy cukier. Ubijamy na sztywna piane. Następnie do piany dodajemy wiórka kokosowe i delikatnie mieszamy łyżka.
Kiedy minie wcześniej wspomniane 40min wyjmujemy ciasto z piekarnika i nakładamy na wierzch piankę. Wsadzamy do piekarnika na 5min aby białka się ścięły.
Następnie wyjmujemy i czekamy aż wystygnie;)
Następnie włożyć je na niewielka chwile do lodówki.
Natłuścić blachę i wyłożyć papierem śniadaniowym.
Spód blachy wyłożyć ciastem (2cm).
Następnie na ciasto położyć jabłka ze słoika.
Wsadzić do piekarnika na 40min.
W miedzy czasie przygotowujemy piankę kokosowa:
Do miski wlewamy 6 białek, miksujemy i jednocześnie dodajemy cukier. Ubijamy na sztywna piane. Następnie do piany dodajemy wiórka kokosowe i delikatnie mieszamy łyżka.
Kiedy minie wcześniej wspomniane 40min wyjmujemy ciasto z piekarnika i nakładamy na wierzch piankę. Wsadzamy do piekarnika na 5min aby białka się ścięły.
Następnie wyjmujemy i czekamy aż wystygnie;)
marietta