Sposób przygotowania:
Szarlotka z prażonymi i mega kruszonką
Jajka wbić do miski i rozkłócić widelcem. Wsypać cukier i utrzeć (masa powinna wyjść płynna). Od margaryny odciąć kawałek (tyle ile jest na zdjęciu), odłożyć a resztę pokroić na 12 części. Do osobnej miski dodać pokrojoną na 12 części margarynę, wsypać mąkę, uklepać dołek, wsypać sól i proszek do pieczenia. Wlać płynne masę z jajek. Następnie wsypać wiórki kokosowe i wyrobić gładkie ciasto. Przekroić ciasto na pół - jedna połówka ma być mniejsza od drugiej. Mniejszą połowę zawinąć w folię aluminiową i włożyć do zamrażarki na czas, w którym będziemy wykładać ciasto i jabłka. Blachę posmarować odłożonym masłem, posypać bułką tartą i wyłożyć większą połowę ciasta - obkleić również boki. Na ciasto wyłożyć jabłka prażone. Ciasto wyjąć z zamrażarki, rwać nie za grube kawałki i układać w rzędzie (jeśli pozostanie trochę ciasta rwiemy i układamy w dziury). Szarlotkę pieczemy przez ok. 45-50 minut w 180 stopni. Po upieczeniu szarlotkę posypujemy cukrem pudrem lub podajemy samą. Smacznego :)
Netka