Sposób przygotowania:
Szarlotka z prażonymi jabłkami
Ciasto kruche:
Wszystkie składniki łączymy ze sobą. Zagniatamy ciasto. Chłodzimy w lodówce przez dwie godziny. Ciasto dzielimy na dwie połowy. Formę do tarty smarujemy masłem i obsypujemy bułka tartą. Większą połowę ciasta wałkujemy. Wylepiamy dno i boki formy.
Prażone jabłka:
Jabłka myjemy i obieramy ze skóry. Kroimy jabłka na ósemki. Obsmażamy w garnku z cukrem do lekkiego zmięknięcia. Dodajemy cynamon i galaretkę. Delikatnie mieszamy. Studzimy.
Wystudzone jabłka układamy w środku formy do pieczenia. Z pozostałego ciasta ścieramy kruszonkę. ciasto pieczemy około 60 minut w 180 stopniach.
Studzimy.
Wszystkie składniki łączymy ze sobą. Zagniatamy ciasto. Chłodzimy w lodówce przez dwie godziny. Ciasto dzielimy na dwie połowy. Formę do tarty smarujemy masłem i obsypujemy bułka tartą. Większą połowę ciasta wałkujemy. Wylepiamy dno i boki formy.
Prażone jabłka:
Jabłka myjemy i obieramy ze skóry. Kroimy jabłka na ósemki. Obsmażamy w garnku z cukrem do lekkiego zmięknięcia. Dodajemy cynamon i galaretkę. Delikatnie mieszamy. Studzimy.
Wystudzone jabłka układamy w środku formy do pieczenia. Z pozostałego ciasta ścieramy kruszonkę. ciasto pieczemy około 60 minut w 180 stopniach.
Studzimy.