Sposób przygotowania:
Orkiszowa tarta z młodą kapustą, serem i boczkiem
Do miski wkładamy składniki na ciasto i zagniatamy. Foremkę wylepiamy ciastem i wstawiamy do lodówki.
Kapustę szatkujemy na drobno i posypujemy solą, wygniatamy aż puści sok i odstawiamy. Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Boczek również kroimy w kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy pokrojone składniki przez 5 minut. Dokładamy odciśniętą z soku kapustę i smażymy razem kolejne 5 minut. Odstawiamy i studzimy.
Do nagrzanego piekarnika wkładamy foremkę z ciastem i pieczemy przez 10 minut w temperaturze 200 stopni.
Do farszu dodajemy pozostałe składniki i mieszamy. Gotową masę wkładamy do podopiecznej tarty i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 40 minut. Przed podaniem dekorujemy pokrojonym pomidorem i pietruszką.
Kapustę szatkujemy na drobno i posypujemy solą, wygniatamy aż puści sok i odstawiamy. Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Boczek również kroimy w kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy pokrojone składniki przez 5 minut. Dokładamy odciśniętą z soku kapustę i smażymy razem kolejne 5 minut. Odstawiamy i studzimy.
Do nagrzanego piekarnika wkładamy foremkę z ciastem i pieczemy przez 10 minut w temperaturze 200 stopni.
Do farszu dodajemy pozostałe składniki i mieszamy. Gotową masę wkładamy do podopiecznej tarty i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 40 minut. Przed podaniem dekorujemy pokrojonym pomidorem i pietruszką.