graciana3

graciana3

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 245]

szarlotka z rabarbarem.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

ciasto ma delikatnie kwaskowy smak ale jest pyszne

szarlotka z rabarbarem.

Składniki:

szarlotka z rabarbarem.

 

  • 20 deko mąki
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 2 łyżki margaryny
  • 3 jajka
  • 2 łyżki śmietany kwaśnej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 kieliszek spirytusu
  • 25 deko rabarbaru
  • 20 deko cukru
  • tłuszcz do posmarowania formy

Sposób przygotowania:

szarlotka z rabarbarem.
na stolnice wysypać mąkę ,dodać do niej proszek do pieczenia,margarynę ,śmietanę,spirytus,cukier puder,cukier zwykły,i wyrobić z tych składników ciasto,po wyrobieniu ciasto podzielić na 2 części i je rozwałkować na grubość 3 centymetrów,blachę do pieczeni posmarować tłuszczem i na blachę wyłożyć jedno rozwałkowane ciasto,rabarbar umyć,pokroić na małe kawałeczki i usmażyć w rondelku na małym ogniu przez 0,5 godziny,zestawić z ognia aby wystygł,wystudzony położyć na ciasto i przykryć drugim rozwałkowanym ciastem,piec w temperaturze 180 stopni przez 40 minut