Sposób przygotowania:
Szarlotka z rodzynkami
Wszystkie składniki zagnieść. Uformować kulkę i schłodzić w lodówce 1godz. Ciasto podzielić na 2 części. Jedną częścia wyłożyć dno tortownicy i podpiec 15min. w 180st C.
Pokrojone na ćwiartki jabłka usmażyć z trzema łyżkami cukru, wymieszać z rodzynkami i wyłożyć na ciasto. Białka ubić na sztywną pianę, dodając pozostały cukier. Pianę rozłóż na jabłkach.
Na koniec zetrzeć na tarce pozostałą część ciasta. Piec 40min w 180st C. Gotową posypać cukrem pudrem.
Pokrojone na ćwiartki jabłka usmażyć z trzema łyżkami cukru, wymieszać z rodzynkami i wyłożyć na ciasto. Białka ubić na sztywną pianę, dodając pozostały cukier. Pianę rozłóż na jabłkach.
Na koniec zetrzeć na tarce pozostałą część ciasta. Piec 40min w 180st C. Gotową posypać cukrem pudrem.