Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Szaszłyczki z parzonych białych kiełbasek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Danie dla leniwych :).Staram się mieć w domowych zapasach takie produkty , które pozwolą mi w ciągu kilku minut zrobić jakieś danie .

Szaszłyczki z parzonych białych kiełbasek Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Szaszłyczki z parzonych białych kiełbasek

 

 

Sposób przygotowania:

Szaszłyczki z parzonych białych kiełbasek
Obrać i pokroić w łódeczki cebulę. Opiec na suchej patelni na rumiano. Zdjąć i ostudzić. Kiełbaski pociąć na 1,5-2 cm kawałki. Posypać mieloną papryką i wetrzeć ją w kiełbasę. Nabijać na namoczone wcześniej w wodzie patyczki do szaszłyków na przemian kawałek cebuli-kawałek kiełbasy. Na dużej patelni rozgrzać olej i opiec ,, szaszłyki" na rumiano, a przy nich podgrzać w końcowej fazie cebulę o ile została ( upieczoną ). Podałam z opieczoną bagietką i miską ,, zieleniny" ( sałata, pomidor, ogórek, rzodkiewka- dresing ).
Szaszłyczki z parzonych białych kiełbasek
Białą kiełbasę pokroić w kawałki- posypać mieloną papryką
Szaszłyczki z parzonych białych kiełbasek
Pokrojoną cebulę zrumienić na suchej patelni
Szaszłyczki z parzonych białych kiełbasek
Nabijać na patyczki na przemian kawałki kiełbasy i cebuli
Szaszłyczki z parzonych białych kiełbasek
Szaszłyki opiec na patelni na oleju do ładnedo zrumienienia

Tagi:

winogrona