justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Szaszłyczki z piekarnika

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

gdy za oknem poda deszcz z piekarnika trzeba jeść

Szaszłyczki z piekarnika

Składniki:

Szaszłyczki z piekarnika

 

  • mięso na gulasz 1/2 kg
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa uniwersalna Knorr delikat
  • przyprawa do szaszłyków
  • kawałek papryki w każdym kolorze
  • cebula
  • 30 dag pieczarek małych

Sposób przygotowania:

Szaszłyczki z piekarnika
Mięso kroimy w kawałeczki i dokładnie doprawiamy
solą, pieprzem i przyprawami. Papryki kroimy
w paski. Cebulę w większe kawałki. Pieczarki
jeśli są małe nie kroimy ich. Na szpadki do
szaszłyków nawlekamy na przemian: mięso, cebulę,
paprykę, pieczarkę. Gotowe posypujemy jeszcze
raz przyprawamy. Układamy na wysmarowanej olejem
blaszce i pieczemy około 60min.